Poškodením a krádežou spôsobil škodu 11.000,-€

06.10.2013 Bratislava

Policajti prvého bratislavského okresu intenzívne pátrajú po páchateľovi, ktorý sa v čase od 19.00 h dňa 03.10.2013 do 09.00 h dňa 04.10.2013 vlámal do uzamknutého osobného motorového vozidla zn. Audi RS 5 zaparkovaného na Tichej ulici v Bratislave. Po vniknutí do vozidla sa pokúsil toto naštartovať, avšak bezúspešne. Následne z vozidla odcudzil peňaženku s finančnou hotovosťou 300,-€, mobilný telefón, tankovaciu kartu, platobné karty a osobné doklady občana Tureckej republiky a z miesta ušiel. Krádežou vecí z vozidla tak vznikla poškodenému občanovi Tureckej republiky škoda vo výške 1.000,-€.
Škoda, ktorá vznikla na vozidle jeho poškodením, bola vyčíslená na 10.000,-€. V prípade dokonania zločinu krádeže by majiteľovi vozidla vznikla škoda vo výške 117.000,-€. Vyšetrovateľ PZ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v štádiu pokusu a prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.
 
Pri opustení vozidla majte na mysli:

Ak opúšťate vozidlo len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou. Ak si ich so sebou neberiete, uložte ich aspoň do batožinového priestoru, nech zbytočne nepriťahujú zvedavé oči ľudí. V aute by ste si nemali odkladať ani technický preukaz či iné osobné doklady, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť. Lákadlom pre zlodeja je i autorádio. Ak ho máte vo svojom aute s odnímateľným panelom, využite túto možnosť a pri odchode si vezmite panel so sebou. Nikdy neparkujte auto na opustenom mieste. Využite platené a strážené parkoviská. Cena parkovného je predsa niekoľkonásobne nižšia ako cena Vašich vecí. I keď po opustení vozidla v ňom nenecháte žiadne cennosti, nemali by ste zabudnúť uzamknúť všetky dvere, uzavrieť všetky okná vrátane toho strešného.
Zvukový alarm síce samotnej krádeži nezabráni, môže Vás však upozorniť na nedovolenú manipuláciu s Vaším automobilom.
 
Karina Považanová
oddelenie komunikácie a prevencie
 

Vyberte región